ESTRIH

Estrihnew

Estrih je element građevinske konstrukcije, u pravilu izrađen u debljinama od 2 do 8 cm iz mješavina pripravljenih s vezivima na osnovu cementa ili anhidrita.

Ovisno o načinu izvedbe može biti primijenjen kao vezni estrih na nosivoj konstrukciji podloge (npr. armirano-betonskoj ploči), kao estrih na razdvajajućem sloju od polietilenske ili slične folije u funkciji blokade blokiranja pare ili kao plivajući estrih na izolacijskom sloju. Ukoliko je, u bilo koji od navedenih estriha, ugrađena instalacija za podno grijanje, naziva se »grijanim« estrihom.

JMAYERH OLS Photo DavidFranck 193b

Sve navedene vrste estriha omogućuju polaganje završnih obloga od keramičkih pločica, kamena, tekstila, PVC-a, gume, linoleuma, pluta, parketa i laminata. Pri tome je kakvoća izvedbe osigurana samo ukoliko se pridržava potrebnog vremena sušenja i sazrijevanja, pa i kada su izloženi takozvanim »vanjskim utjecajima« kao što su okolnosti vezane uz mjesta izvođenja radova (unutarnji i vanjski prostori), namjena prostora (stambeni, javni, industrijske prostori) itd. 

IZVOR: www.webgradnja.hr - FOTO no2: Ols House by J. Mayer H. Architects

POŠALJITE ZAHTJEV ZA PONUDU

logob

 

 

KISELJAK  |  +387 (0) 63 338 070  |  info@estrichpuljic.com

 

designer17